Rolul content marketingului in SEO

Rolul content marketingului in SEO

Continutul a devenit o parte importanta a marketingului datorita Google si update-urile la algoritmii sai. Content marketingul pe internet devine din ce in ce mai popular, atat de popular incat numai in SUA un utilizator obisnuit viziteaza 400 de site-uri lunar, conform unui studiu realizat in 2017 de State of the Creator Economy.

Acest lucru determina un utilizator obisnuit sa citeasca aproape 200 de bloguri pe luna, dintre care majoritatea fac marketing pentru un anume produs.

Daca am exclude content marketingul de pe internet, am avea mult mai putine bloguri de citit si probabil ca ar exista mai multe articole axate pe stiri decat cele despre stil de viata si tehnologie.

Atunci cand scrii pe un blog, iti doresti ca oamenii sa-ti citeasca articolele si sa devina din ce in ce mai constienti de realitatea ce ii inconjoara. Insa, in cazul in care blogul tau nu ajunge la cititori sau nu atrage un public suficient de numeros, poti sa iesi in pierdere.

Pentru multi bloggeri, aceasta problema a fost rezolvata de retelele de social media, care le-au oferit creatorilor de continut platforme multiple pentru a-si publica articolele, si a strange astfel un numar impresionant de cititori.

Cu toate acestea, aceasta nu este singura modalitate prin care poti atrage mai multi cititori. O alta metoda de a-ti creste numarul de cititori este sa faci SEO independent sau sa apelezi la serviciile unei agentii SEO.

Promovarea serviciilor

Asa cum practicile SEO sunt folosite in beneficiul continutului si al blogurilor, in unele cazuri si SEO depinde de continut. Acest lucru se intampla deoarece content marketingul poate sa genereze leaduri reale si sa implice cititorul mult mai eficient decat o poza.

Un articol bine scris poate oferi contextul potrivit pentru plasarea serviciului sau produsului pe care il promovezi. In comparatie cu majoritatea reclamelor online, in cadrul unui articol, scriitorul are posibilitatea de a scoate in evidenta mai bine detaliile promotiei. Atunci cand utilizatorul viziteaza site-ul sau este directionat unde iti doresti cu ajutorul articolului tau, rata de respingere a site-ului tau va scadea.

Obtinerea traficului organic cu ajutorul motorului de cautare

Cu toate ca Google nu este singurul motor de cautare, acesta este cu siguranta cel mai folosit in intreaga lume. Acest lucru inseamna ca are un regulament strict in ceea ce priveste traficul organic.

Un articol bine scris care face legatura cu linkul atasat in el poate genera foarte mult trafic si nu va avea nicio problema sa treaca de procesul de examinare Google. Totodata, relevanta continutului va creste sansele de a converti traficul organic in leaduri substantiale si de a creste rata conversiei.

Cresteri in ROI

Atunci cand optimizarea SEO este realizata cu ajutorul content marketingului, aceasta reuseste sa produca rezultate benefice in ROI pentru afacerea respectiva. Companiile care au apelat la content marketing pentru a-si vinde produsele si serviciile au sanse mai mari de a-si imbunatati ROI, in comparatie cu cele care nu au facut acest lucru.

Totodata, acest lucru inseamna ca pentru acele companii, investitia in continut a fost necesara o sigura data, si nu a fost nevoie sa cheltuiasca aceeasi suma pentru a promova un produs in retelele sociale.

Densitatea cuvintelor cheie

Cu cat un cuvant cheie este mai folosit in cadrul unui articol, cu atat ii creste potentialul de a ajunge in topul motoarelor de cautare. Acest tip de articol ofera sanse mai bune specialistilor SEO de a promova oferta si de a atrage trafic organic.

Mai mult, cu cat un cuvant cheie este mai folosit intr-un articol, cu atat cresc sansele ca acesta sa ocupe pozitii superioare in Google. Cu toate ca este dificil ca un cuvant cheie sa ajunga pe cea mai buna pozitie in motoarele de cautare, cu ajutorul continutului de calitate vei castiga trafic organic.

In ziua de astazi, cand oamenii sunt atat de influentati de rezultatele oferite de motoarele de cautare, SEO si content marketingul au devenit interconectate. De aceea, cu ajutorul unui text bine gandit, orice website are oportunitatea de a se pune in valoare si de a atrage un trafic impresionant.

Daca ai continut foarte bun si apelezi la servicii SEO, este imposibil sa nu te bucuri de trafic crescut pe site-ul tau.

0/5 (0 Reviews)

Ce spun clienții noștrii