8 beneficii Social Media

8 beneficii Social Media

De ce să folosești Facebook și Twitter în afacerea ta – 8 beneficii

Știi deja că Facebook și Twitter sunt benefice afacerii tale, dar de ce? În prezent se vorbește mult despre social media marketing pentru afaceri, dar știi cu adevărat beneficiile unor rețele de socializare precum Twitter și Facebook? Mai departe îți voi prezenta 8 beneficii social media le poate aduce afacerii tale.

 

  1. E ieftin

Principalul avantaj e că nu costă nimic. Distribuirile, tagurile, aprecierile, retweeturile și menționările te aduc pe harta socială. Ce e cu adevărat special la Facebook și Tweeter este că folosesc puterea utilizatorilor care generează și mențin interesul, totul gratis.

Facebook în mod special, oferă opțiunea de a crea reclame, ajutându-te să alegi varianta cea mai potrivită afacerii tale. Instalări ale aplicațiilor, interacțiuni, clickuri și răspunsuri la evenimente sunt doar câteva dintre opțiuni.

 

  1. E global

Nu mai trebuie să te bazezi exclusiv pe piețele locale. Odată cu rețelele de socializare globale vine și un public global. Deși produsul sau serviciul tău ar putea să nu fie relevant în multe locuri din întreaga lume, poți targeta locații specifice în afara zonei tale locale.

 

Beneficii Social Media

 

  1. E personal

Așa cum interacționezi cu prietenii și familia prin intermediul contului personal Facebook sau Twitter, poți interacționa și cu utilizatorii tăi prin intermediul paginilor și conturilor tale de afaceri. Asta face afacerile online să prospere: întreabă clienții ce doresc și le oferă acel lucru.

Opinia clienților poate fi obținută prin comentarii sau prin mesaje directe sau private. Un alt avantaj? Îți poți face prieteni în cercuri importante. Cu strategia de promovare potrivită, poți ajunge să colaborezi cu alți fondatori, afaceriști și celebrități.

 

  1. Există în continuare o cerere mare

Facebook și Twitter nu arată niciun semn de oboseală. Conform Statista, Facebook are un total de 1.71 miliarde de utilizatori activi lunar. Twitter are 313 milioane.

 

Beneficii Social Media

 

Când poți intra într-o astfel de comunitate activă, nu încerci să fii diferit și să folosești o rețea de socializare nepopulară sau să-ți faci tu una. Folosește ce există în avantajul tău. „Dacă nu-i poți învinge, alătură-te lor!”.

 

Beneficii Social Media

 

Pe cât de puternice sunt aceste site-rui, scopul tău e să pătrunzi în această piață. Va dura ceva până ce Facebook și Twitter vor coborî de pe tron, așa că de ce să nu profiți de oportunitate?

 

  1. E interesant

Oamenii nu s-au plictisit încă de Facebook și Twitter. Atât timp cât vii cu ceva care va atrage atenția audienței tale, vor funcționa mereu în avantajul tău. Stai la curent cu noile tendințe și subiectele populare.

În plus, nu există zi plictisitoare când folosești Twitter sau Fecbook, și nu pentru că ai acces la tweeturile gamerilor sau a vedetelor. Aceste site-uri conțin atât de multe informații (știri, servicii, sfaturi, potențiali clienți) încât mereu vei găsi ceva valoros de apreciat sau de distribuit.

 

  1. Funcționează în avantajul tău

Atunci când vei folosi Facebook și Twitter vei fi ocupat cu comentariile și aprecierile. În schimb, site-ul va face calculele pentru tine. Va monitoriza utilizatorii tăi, traficul site-ului, iar obținerea feedback-ului e fără efort.

Aceste site-uri ajută la reputația afacerii tale. Materialele promoționale sunt doar la un clic distanță. Este de asemenea bun și pentru SEO, deoarece conținutul Facebook și Twitter este folosit pentru semnale sociale de către motoarele de căutare datorită popularității, eficienței și cererii ridicate.

 

  1. Construiește reputația

Cultura și valorile principale ale afacerii tale se reflectă în prezența ta online. Îți apreciezi clienții? Te focusezi pe produsele și serviciile tale? Îți bârfești competiția?

 

  1. Continuă să evolueze

Poți fi sigur că social media, în special Facebook, va găsi mereu moduri de a-și îmbunătăți serviciile pentru nevoile tale.

Scopul lor va fi mereu să evolueze și să rămână dominanți în comunitatea rețelelor de socializare, ceea ce înseamnă că platformele tale vor fi mereu relevante și updatate.

 

 

0/5 (0 Reviews)

Ce spun clienții noștrii